Process Communication Model® (PCM)

Haal het maximale uit elk gesprek met de waardevolle PCM-toolbox, een uniek instrument voor zelfmanagement en het ontcijferen van anderen.

We willen allemaal op een positieve manier met elkaar omgaan. En we willen we graag het beste uit onszelf en anderen halen. Dit kan door middel van het Process Communication Model, een unieke tool om jezelf en anderen te ontcijferen. Waar de een makkelijk praat, is de ander beter in luisteren. En toch kost het vaak moeite om écht contact te maken. PCM leert je onderlinge verschillen van jezelf en anderen te herkennen en benutten. Zo benut je ieders kwaliteiten en haal je het beste naar boven in elke situatie.

Resultaat

  • Je leert hoe je gedrag observeert, elkaars behoeften en sterke kanten herkent en deze vervolgens benut
  • Je vergroot zelfbewustzijn en maak echt contact met het beste in jezelf en anderen
  • Je voorkomt miscommunicatie
  • Je motiveert anderen op een gerichte en persoonlijke wijze
  • Je voorspelt en beïnvloedt gedrag van jezelf en anderen door de verschillen van een ieder te benutten
 

Kwantitatief resultaat 

In samenwerking met de Indiana State University is een driejarig onderzoek uitgevoerd naar de impact van PCM trainingen in zes verschillende landen. Hieronder een aantal resultaten:
  • Persoonlijke relaties –  60% verbetering
  • Werkrelaties –  63% verbetering
  • Leiderschapsvaardigheden –  61% verbetering
  • Teamprestaties –  62% verbetering
  • Persoonlijke effectiviteit – significante verbeteringen tot meer dan zes weken na de training
 

Praktische informatie

Data trainingen
1e trainingsronde: 1, 2 en 12 juni
2e trainingsronde: 23, 24 oktober en
3 november

Data trainingen voor teams
Het is ook mogelijk als team in te schrijven. Datavoorkeuren kunnen dan in overleg afgestemd worden.

Studiebelasting
24 uur

Studievorm
3-daagse training op locatie 

Doorlooptijd
3 dagen verspreid over 2 weken

Deelnemers
Minimaal 6, maximaal 14

Locatie
Hotel Montferland Zeddam of BSmart Communication Doetinchem

Certificaat
Aan het einde van de opleiding krijg je een erkend PCM® certificaat op basis van 80% aanwezigheid, actieve deelname en progressie in je ontwikkeling.

Investeringskosten 
€1450,- exclusief BTW, inclusief uitgebreid persoonlijkheidsprofiel en het boek ‘In 10 stappen Zelfbewuster Samenwerken’. Exclusief eventuele overnachtingen. (Deze opleiding valt onder het STAP-budget!)

Trainer & coach: Monique Bruil

Monique Bruil is internationaal gecertificeerd PCM Trainer en Coach, en bevoegd om diensten te verlenen met betrekking tot het Process Communication Model®.

Monique houdt ervan om mensen te inspireren en motiveren en streeft graag naar een gezamenlijk doel; samen werken aan verbetering en vertrouwen.

Ze heeft jarenlange (inter)nationale ervaring opgedaan vanuit de interne organisatie, op directieniveau, met klanten én leveranciers. Hierbij stond de ontwikkeling van communicatie, gericht op structuur, vaardigheden en efficiency altijd centraal. Door vallen en opstaan en vooral door goed te luisteren heeft Monique geleerd hoe belangrijk het is om ook kritisch naar jezelf, je team en je eigen organisatie te kijken. Haar kracht ligt in de passie voor mensen en organisaties in combinatie met een sterk empathisch vermogen, gedrevenheid en enthousiasme. Vanuit verbindend leiderschap weet ze mensen en organisaties te inspireren en helpt ze hen graag vooruit.