Het mentale portaal

Voor leden van de VVCS

De VVCS ondersteunt profvoetballers in het binnen en-buitenland. Dat doen wij op verschillende terreinen. Op het gebied van mentale begeleiding is er nu het Mentale Portaal

Deze dienst is speciaal ontwikkeld voor de leden van de VVCS. Via het mentale portaal kunnen spelers zich inschrijven voor een gratis online gesprek met een professionele sportpsycholoog. In het gesprek kun je antwoord krijgen op een vraag, een oplossing voor een lastige situatie of we besluiten in samenspraak dat een doorverwijzing naar een persoonlijke coach jou verder kan helpen. 

 

Let op: het intake gesprek is kosteloos, mocht er een doorverwijzing plaatsvinden houd er dan rekening mee dat er een vergoeding wordt gevraagd van 110 euro per gesprek (inclusief BTW).

Maak hier je afspraak

Wat levert mentale begeleiding op?

Mentale gezondheid is net zo belangrijk als fysieke gezondheid. Het voetbalseizoen kan erg veeleisend zijn, met constante druk, verwachtingen en concurrentie. Mentale begeleiding kan spelers helpen omgaan met deze uitdagingen en psychische problemen voorkomen of behandelen. Het welzijn van de spelers is prioriteit voor de vakbond, en mentale begeleiding kan hieraan bijdragen.

Mentale begeleiding kan de prestaties van Nederlandse voetballers aanzienlijk verbeteren. Voetbal is niet alleen fysiek veeleisend, maar ook mentaal uitdagend. Door spelers te voorzien van de juiste tools en technieken om met stress, druk en zelfvertrouwen om te gaan, kunnen ze beter presteren op het veld.

Voetbalcarrières zijn kort van duur, blessures en mentale stress kunnen een carrière aanzienlijk verkorten. Door spelers te leren omgaan met druk , kunnen ze langer op hoog niveau blijven spelen. Dit is niet alleen gunstig voor de spelers zelf, maar ook voor de sport in Nederland, omdat het helpt om ervaren en getalenteerde spelers langer op het veld te houden.

Profvoetballers zijn rolmodellen voor de jeugd. Als zij openlijk praten over het belang van mentale gezondheid, kunnen ze jonge spelers aanmoedigen om ook hulp te zoeken wanneer dat nodig is. Dit heeft een positieve invloed op het welzijn van toekomstige generaties voetballers.

In de moderne voetbalwereld is de concurrentie enorm. Door te zorgen voor goede mentale begeleiding voor Nederlandse voetballers, kan de Nederlandse speler zich onderscheiden ten opzichte van spelers uit andere landen.

Onze psychologen en ervaringsdeskundigen