Welkom bij de online academy over de camino naar Santiago de Compostela

“Ga op weg als een pelgrim. Kom tot bezinning of geniet gewoon van de mooie wandeltocht en de Spaanse natuur. Een tocht vol historie met verhalen van middeleeuwse en hedendaagse pelgrims van over de hele wereld. De wandelroutes voeren je over oude en nieuwe paden, primitieve karrensporen en rustige, verharde landwegen. Santiago, here I come!”

Op pelgrimsreis

Naast Rome en Jeruzalem is het Spaanse Santiago de Compostela een van de drie belangrijkste pelgrimsoorden van het christendom. Al vanaf de 9e eeuw bezoeken miljoenen Europeanen de kathedraal waar de relieken van de apostel Jacobus worden bewaard. En die van Johannes, de neef van Jezus.
porto-santiago-compostela-2943283881

Loop vanaf Porto

Al wandelend volg je de Caminho Português naar einddoel Santiago de Compostela. Eerst door Portugal, later door het Spaanse Galicië. Je start in Porto met eerst een stadswandeling als toepasselijke opwarmer voor je pelgrimage. Na een transfer naar het Portugese vestingstadje Valença do Minho begint je voettocht. Onder meer via Redondela, Pontevedra, Caldas de Rei en Padrón naar Santiago. Deze route is minder bekend dan de caminho vanuit het oosten, maar ook hier word je als reiziger overal gastvrij onthaald. Dus veters vast: off you go!
santiagodecompostela-0104

Loop vanaf Samos

Tijdens deze vakantie wandel je in zes dagen naar Santiago. Je wandelt 128 km waarbij je in Samos begint, een dorp in de bosrijke heuvels dat het beroemde Benedictijnse klooster San Xián bevat. Via intieme dorpen, schaduwrijke bossen en rustige landweggetjes wandel je naar Sarria, Portomarín en Palas de Rei. Stap voor stap neemt rust de overhand. En je zintuigen krijgen volop de ruimte om die oleander te ruiken, dat briesje te voelen en die kerkklok te horen. Dan weer verder, want de felbegeerde oorkonde wacht (zie kader). Na Melide, Arzuá en A rua komt de kerk van Santiago in zicht.
Bekijk hieronder de video om een indruk te krijgen van de pelgrimsroute die je vanaf Porto loopt. Dit is ten zuiden van Santiago de Compostela. Eigenlijk  start je aan de Portugese grens met Spanje. Op de eerste dag loop je naar Valenca naar Tuin, vanwaar het nog 100 kilometer is naar Santiago de Compostela.
Bekijk hieronder de video om een indruk te krijgen van de pelgrimsroute die je vanaf Samos loopt. Dit is ten oosten van Santiago de Compostela en start je in Samos. Op de eerste dag loop je naar Sarria vanwaar het nog 100 kilometer naar Santiago de Compostela is.

Je kan ons altijd bellen via Whatsapp

Rene Horsthuis +31622221406

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
De camino is begonnen!