Welkom op de NEC Academy!

Op deze pagina vind je verschillende opleidingen, speciaal gericht op de mensen bij NEC. De opleidingen richten zich op persoonlijke ontwikkeling en het creëren van een topsportmentaliteit. Zo kunnen spelers bijvoorbeeld leren hoe je de focus vasthoudt of goed met spanning omgaat. Maar ook trainers en ouders kunnen zich hier verdiepen in hun rol binnen de wereld van het voetbal. Kijk hieronder voor het laatste nieuws en de verschillende opleidingen. 

Actueel

Afgelopen donderdag vond op de Eendracht een workshop ‘Coachen in de topsport’ plaats. Hierbij werd gekeken naar communicatie, groepsdynamiek en omgaan met ‘lastige jongens’. Bekijk hieronder de foto’s van de middag. Wil jij jezelf ook ontwikkelen op of naast het veld, scrol dan naar beneden voor onze opleidingen en meld je aan!

Opleidingsaanbod

OPLEIDINGEN VOOR SPELERS

Presteren onder druk

Merk jij wel eens de effecten die stress en druk op je spel kunnen hebben? Zou je juist in de spannendste duels het beste willen spelen? In deze opleiding leer je wat spanning precies is en hoe je hier mee om kunt gaan. Daardoor ben jij straks helemaal klaar voor de belangrijkste wedstrijden! 

Focustraining

Focus. Aandacht. Concentratie. Allemaal begrippen die je waarschijnlijk al vaak hebt gehoord. Het is erg belangrijk een goede focus te hebben, maar dit is niet altijd even makkelijk. Deze opleiding is er daarom op gericht je meer inzicht te geven in hoe focus werkt, en nog veel belangrijker, hoe je het kunt trainen en verbeteren!

Mentale kernkwaliteiten

Wat je droom ook is; het waarmaken ervan begint met de regie nemen over je eigen ontwikkeling. Inzicht hebben in je kwaliteiten als speler is dan ook essentieel om je gericht en effectief te kunnen ontwikkelen. In deze opleiding ontwikkel je zelfinzicht, vergroot je persoonlijk leiderschap en ga je hier praktisch mee aan de slag.

OPLEIDINGEN VOOR trainers

Coachen onder druk

Gedragen jouw spelers zich tijdens een belangrijke wedstrijd soms anders dan tijdens trainingen? Of merk je zelf dat je gedrag veranderd naarmate de spanning stijgt? In deze opleiding kijken we waar dit gedrag vandaan komt en hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. 

Succesvol communiceren

Communiceren kan je leren! Een boodschap goed overbrengen aan het team is niet altijd even makkelijk. Ook het voeren van een slechtnieuwsgesprek, omgaan met conflicten of 1-op-1 zitten met een speler zijn voorbeelden waarbij goede communicatie bepalend is voor het succes. Leer in deze opleiding gesprekstechnieken en -vaardigheden die jou hierbij helpen.

OPLEIDINGEN VOOR ouders

De Topsportouder

Een kind hebben dat aan topsport doet, voegt een extra dimensie toe aan het ouderschap. Daarom worden in deze opleiding inzichten gegeven over het zijn van een topsportouder, en krijg je praktische tips om zelf direct toe te passen.