MEDIATION

Wat is mediation?

Wat heeft een ondernemer eraan?

Mediation is een proces waarbij een neutrale derde partij, de mediator, betrokkenen helpt om een conflict op te lossen door middel van communicatie en onderhandeling. Het doel is om tot een gezamenlijke overeenkomst te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is. Mediation is gebaseerd op vertrouwelijkheid. De mediator faciliteert gesprekken, bevordert begrip en zoekt naar gemeenschappelijke belangen. Het proces is flexibel en kan worden aangepast aan de behoeften van de betrokken partijen. Mediation wordt vaak gebruikt bij zakelijke geschillen, arbeidskwesties en andere situaties waarbij partijen streven naar een constructieve oplossing zonder de gang naar de rechter.

Arbeidsconflicten kunnen niet alleen impact hebben op de betrokken partijen, maar ook op het algehele werkklimaat. Daarom zetten mediators zich in voor oplossingen die niet alleen juridisch correct zijn, maar ook de werkomgeving positief beïnvloeden.

Wat kost een mediation?

De duur van een mediation traject kan variëren. Om deze reden wordt er gewerkt met een vast uurtarief van 205 euro. Ondanks dit relatief hoge tarief is mediation op lange termijn vaak minder kostbaar dan traditionele juridische procedures.

PROVIDERS

Wie is de provider van mediation voor Alpina@Work?

De provider van A@W is Meglio BV. Meglio heeft een landelijk netwerk van mediators en kan snel worden ingezet.

Meglio is bereikbaar voor vragen van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00

Meglio BV

Javastraat 68, 6524 MG Nijmegen

info@wijzijnmeglio.nl

+31-6-39478488

Door op de link hiernaast te klikken kom je op de brochure. Deze kun je downloaden en eventueel sturen naar een client of relatie.