Aanvoerder van je eigen toekomst

Tijdens je deelname aan S.V.GIO heb je coaching lessen gehad. Je hebt hier geleerd en ervaren wat is om zelfvertrouwen te hebben, hoe je om moet gaan met emoties en hoe je optimistisch kunt zijn. Allemaal belangrijke dingen die nodig zijn om aanvoerder te blijven van je eigen toekomst. Hieronder vind je alle lessen nog eens terug. Misschien vind je het wel eens leuk om deze belangrijke lessen te delen met een vriend of vriendin die niet heeft deelgenomen aan S.V.GIO, zo maak jij ook andere mensen aanvoerder van hun eigen toekomst, dat is tof!

Droom

Tijdens onze allereerste bijeenkomst hebben we gesproken over onze toekomst. We hebben het gehad over wat jij zou willen bereiken in de komende 5, 10, 40 en zelfs meer jaren. Als het goed is, begrijp je nu dat je hier invloed op kunt hebben. Dat betekent dat je door de juiste stappen te zetten kunt zorgen dat jouw toekomst er (tenminste een beetje) zo uitziet zoals jij dat graag zou willen.

Waarden

Tijdens de tweede keer dat we samenkwamen, hebben we geleerd over iets dat de ‘Cirkel van Invloed’ wordt genoemd. Hiermee ontdek je waar je het beste je aandacht op kunt richten om jezelf gelukkiger en fijner te voelen. Het belangrijkste wat we hiervan hebben geleerd, is dat het het beste is om te focussen op het deel dat binnenin zit en waar jij controle over hebt. Kijk gerust nog een keer naar de video hieronder als je het een beetje bent vergeten!

Zelfbeeld

Tijdens onze derde ontmoeting hebben we het gehad over iets belangrijks: jouw kwaliteiten! Dat zijn de dingen waar je echt goed in bent. Het is fijn om te weten waar je goed in bent, want iedereen heeft wel iets waar ze goed in zijn, toch?

Weet jij nog waar jij goed in bent? Probeer nog eens drie kwaliteiten van jezelf te bedenken!

Naast het praten over onze sterke punten, hebben we ook ontdekt dat soms mensen meer aan de hand hebben dan ze laten zien. Het kan zijn dat iemand zich heel stoer voordoet aan de buitenkant, maar van binnen zich toch een beetje onzeker voelt. We hebben dit besproken met behulp van een ijsberg… Herinner je je dat nog? Nee? Dan kun je gerust nog even de video hieronder bekijken!

Moeilijke Situaties

Weet je nog? Tijdens onze vierde ontmoeting hebben we gesproken over lastige situaties. Het is normaal dat iedereen weleens dingen meemaakt die niet zo leuk zijn. Dat is natuurlijk niet zo fijn, maar soms moeten we gewoon leren hoe we ermee om kunnen gaan. In zulke situaties is onze eerste reactie soms om boos te worden, maar we hebben geleerd dat dit niet altijd helpt. Soms is het beter om op een andere manier te reageren. En weet je wat nog meer kan helpen? Het delen van onze gevoelens en gedachten met anderen die ons begrijpen. Zo kunnen we elkaar steunen en samen door moeilijke tijden gaan.

Gedrag & Gevoel

Ook tijdens onze vijfde ontmoeting hebben we gesproken over lastige situaties en hoe we daarop reageren. We hebben ontdekt dat ons gedrag, dus de dingen die we doen, voortkomt uit onze gevoelens, bijvoorbeeld wanneer we blij zijn of juist verdrietig. Daarom is het soms ontzettend belangrijk om ons gedrag onder controle te houden! Het kan ons helpen om op een goede manier te reageren, zelfs als de situatie moeilijk is. En weet je wat nog meer kan helpen? Oefenen! Hoe vaker we ons gedrag oefenen te beheersen, hoe beter we erin worden.

Gevoel & Gedachten

Tijdens onze zesde ontmoeting hebben we vooral gesproken over denken. Wat is denken eigenlijk en wat brengt het ons? Denken is eigenlijk een beetje zoals praten met jezelf, maar dan binnenin je eigen hoofd.

We hebben ontdekt dat we soms behoorlijk streng voor onszelf kunnen zijn en veel negatieve gedachten kunnen hebben, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is.

Gedachten ombuigen

Tijdens onze zevende bijeenkomst hebben we geleerd hoe belangrijk onze gedachten zijn voor hoe we ons voelen. En het mooie is dat we onze gedachten vaak kunnen veranderen.

Stel dat we per ongeluk een foutje maken. Aan de ene kant kunnen we denken: “Wat ben ik een mislukkeling…” Maar aan de andere kant kunnen we denken: “Oh, een foutje, dat is niet zo erg, daar kan ik van leren.” De tweede gedachte helpt ons om beter te worden en ons prettiger te voelen.

Ken jij de Stop-Denk-Doe methode nog?

Giovanni van Bronckhorst Foundation

Piekstraat 21A

3071EL Rotterdam

www.vanbronckhorstfoundation.com

info@vanbronckhorstfoundation.com

010-3103094